tunes

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Όνομα:Αλέξης,ετών:15,σκηνή:1,πλάνο:8,clack!



από την Έλλη Κωνσταντουδάκη (zougla.gr)
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για την ταινία, «December Riots» ή οι «Μαχητές του Δεκέμβρη», η οποία σχετίζεται με τα όσα συνέβησαν μετά τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ο Δημήτρης Βόρρης ο σκηνοθέτης και παραγωγός της ταινίας, ήρθε στην Αθήνα και πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι πρόβες και ξεκινούν τα γυρίσματα, που θα γίνουν εδώ και στο Λος Άντζελες.
 Δεν θα γίνει αναπαράσταση του τραγικού θανάτου του νεαρού παίζοντας το ρόλο του θύματος κάποιος ηθοποιός.
«Δεν θα μιμηθεί κάποιος τον Αλέξη Γρηγορόπουλο. Στην ταινία θα χρησιμοποιηθεί αυθεντικό υλικό. Δηλαδή έχουμε πάρει βιντεοσκοπημένο υλικό από την οικογένεια, σχεδόν όλη τη δικογραφία, στην οποία περιλαμβάνονται πολλές φωτογραφίες, περίπου 400, και στην ταινία θα ακούγεται η γνήσια φωνή του Αλέξη», δήλωσε στο zougla.gr, o κ. Βόρρης. 
«Η ταινία βασίζεται στο πραγματικό γεγονός. Όλα είναι πραγματικότητα. Όπως όλοι μας, ήμουν εξαγριωμένος. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν μπορούσαν να εξηγήσουν αυτό το φαινόμενο. Πως παιδιά από πλούσια προάστια ενώθηκαν με απλούς εργαζόμενους και μετανάστες και ξεσηκώθηκαν. Πως ανακατεύτηκαν μαζί τους μυστικοί πράκτορες και προπαγανδιστές για να διαστρεβλώσουν την κοινή γνώμη. Εγώ απλώς με την ταινία θέλω να κάνω μία δήλωση για την πρόσφατη κατάσταση και για όσα θα έρθουν. Βέβαια δεν παύει να είναι μια ταινία με αρχή μέση και τέλος και με πλοκή. Στην ταινία θα δείτε Αμερικανούς και Ευρωπαίους που θα αφήσουν τις διαφορές του απέξω για να επιβιώσουν».


Την παραγωγή του «December riots» έχει αναλάβει η εταιρεία Metaphor Entertainment, με παραγωγό τον ίδιο τον σκηνοθέτη και Ελληνοαμερικανούς σινεφίλ επιχειρηματίες.Το μότο που θα χρησιμοποιηθεί στη διαφημιστική αφίσα του φιλμ είναι παρμένο από την αρχαία ελληνική ρήση που ανήκει στον στρατηγό Ιφικράτη: «Η ιστορία της γενιάς μου ξεκινάει με εμένα, η δική σου τελειώνει με εσένα» («The story of my generation begins with me. Yours ends with you»).
Στην ταινία θα παίξουν οι  Νάσος Παππάς, Λουκία Λαιμού, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μιχάλης Ανδρικόπουλος, Λουίζα Ρέα και Βίβιαν Ιωάννου ενώ γκεστ εμφάνιση για την αμερικανική παραγωγή «έκλεισε» ο γνωστός και ταλαντούχος ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου