tunes

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

GAP "ΘΑ ΖΗΤΗΣΩ ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ"





Με μια δήλωση-«βόμβα» ο πρωθυπουργός γνωστοποιεί πως θα ζητήσει αναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου, επιβεβαιώνοντας πως η κυβέρνηση αδυνατεί να ανταπεξέλθει στους όρους της συμφωνίας οικονομικής βοήθειας που υπέγραψε με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το μηχανισμό στήριξης της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Για το λόγο αυτό τη Δευτέρα θα έχει ανεπίσημες επαφές με ευρωπαίους ομολόγους του στομ περιθώριο της σύγκλισης της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Παρίσι. Η δήλωση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε ο Γιώργος Παπανδρέου στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και δημοσιεύεται την Κυριακή. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως δεν θα γίνει καμία απόλυση στο δημόσιο τομέα ή τις ΔΕΚΟ μονίμων υπαλλήλων, υπονοώντας πως αυτοί που θα απολυθούν θα είναι οι συμβασιούχοι με τη μη ανανέωση των συμβάσεών τους ή και σε κάποιες περιπτώσεις και με τη διακοπή τους.
Σε ό,τι αφορά το πολιτικό σκέλος, ο αρχηγός της κυβέρνησης ήταν κατηγορηματικά αντίθετος σε κυβερνήσεις συνεργασίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «όποιο κόμμα θέλει να βοηθήσει ας το κάνει χωρίς να μπει στην κυβέρνηση» και αναρωτήθηκε: «την καρέκλα θέλουν»;
Ο ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Νικήσαμε. Οσο μας στηρίζουν οι πολίτες δεν πρόκειται να πάμε σε πρόωρες εκλογές».
Πηγή: www.newsbomb.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου