tunes

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Οι εκλογές στο facebook.


Του Στέλιου Θεοδώρου(ellispoint.gr)

Οι εκλογές της Κυριακής ήταν από τις πλέον διαδικτυακές με τους υποψήφιους να ανακαλύπτουν την πυρίτιδα της κοινωνικής δικτύωσης και τους διαδικτυακούς πολίτες να ασκούν επίμονη κριτική on line.
Το facebook  ίσως η πιο δημοφιλής σελίδα κοινωνικής δικτύωσης έδωσε για μια ακόμη φορά το στίγμα των χρηστών- ψηφοφόρων. Εμείς συγκεντρώσαμε μερικές ενδιαφέρουσες αναρτήσεις για τις εκλογές το αποτέλεσμα και την επόμενη μέρα.
  1. «Υπάρχει ένα 5,3% Αθηναίων που κυκλοφορεί ανάμεσά μας...αυτό που κάποτε ήταν μια γελοία τοποθέτηση, τώρα είναι μια επικίνδυνα γελοία τοποθέτηση!!Αυτός άραγε είναι ο πολύχρωμος χαρακτήρας της "δημοκρατίας" ή να βάλουμε όλοι μαζί τα γέλια για την τσαρλατανίστικη φορεσιά της;»
2.    «Ο πατέρας μου τις μέρες των εκλογών ξυπνούσε χαράματα και πήγαινε αξημέρωτα να ψηφίσει, λες και φοβόταν μήπως περάσει η μέρα και δεν προλάβει. Ύστερα επέστρεφε και άρχιζε να μας ξυπνά, λες και φοβόταν μήπως περάσει η μέρα και δεν προλάβουμε εμείς»
3.    «άντε και καλό βόλι σήμερα»
4.    «Σήκω απ'τη θέση σου...»
5.    «pame na psifisoume!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!»
6.    «Όμορφα. Το "μεγάλο" θέμα λύθηκε. Δεν θα πάμε σε εθνικές εκλογές. Πάμε τώρα να δούμε και τα "μικρά" ζητηματάκια της σκληρής πραγματικότητας: το δεδομένο των νέων μέτρων και το σοβαρό ενδεχόμενο της (ελεγχόμενης ή μη) χρεοκοπίας. Όλα τα άλλα είναι ο "πασατέμπος μας για να περνά η ώρα"...»
7.    «Ψηφίστε, μαυρίστε, τελειώσατε... Ψηφίστε όμως! Είναι το μόνο που 'χει απομείνει στις "δημοκρατίες". Άλλωστε τίποτα δεν είναι αυτονόητο από δω και πέρα. Η "πρόοδος" ενέχει φοβερά πισωγυρίσματα...»
8.    «to 50 % apoxi den pernaei kapoio "minima"...einai oti pio pathitiko k mizero mporoume na kanoume ws ethnos.»


Δεν ξέρω αν η κάλπη έδωσε τελικά ένα μήνυμα στους πολιτικούς πάντως οι χρήστες του facebook έδωσαν το στίγμα τους και κανένας πολιτικός δε μπορεί να πανηγυρίζει. Ακόμα και οι πολιτικοί μίλησαν μέσα από το Facebook  τι και αν κάποιοι δεν είναι φαν του διαδικτύου εντούτοις ακόμη και πολιτικοί παλαιάς κοπής απέκτησαν προφίλ χρήστη εν όψει εκλογών.  Όσο για τους νεότερους βρήκαν την ευκαιρία να ευχαριστήσουν  τους πολίτες που τους εμπιστεύθηκαν. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο Βασίλης Κικίλιας για τον οποίο οι εκλογές δε τελείωσαν ακόμα που έκανε την εξής ανάρτηση: « Να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα...όλους και το καθένα ξεχωριστά... Σταθήκαμε όρθιοι σε δύσκολες συνθήκες. Η μάχη δε τελείωσε. Την άλλη Κυριακή η ελπίδα για αλλαγή πολιτικής θα νικήσει...». Με greeklish ή χωρίς το facebook ήταν εκεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου