tunes

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010

Σπύρος Παπαδόπουλος; Οοοόχιιι:«Σπύρος Πινοκιόπουλος, ο ολιγαρκής»
... Ρίτσαρντ Γκιρ, της Ψωροκώσταινας…!

Ένα πολύ αιχμηρό κείμενο δημοσιεύτηκε σήμερα στο site της Σεμίνας Διγενή. Το κείμενο, που όμως δεν φέρει την υπογραφή της γνωστής δημοσιογράφου, επιτίθεται στον Σπύρο Παπαδόπουλο. Μάλιστα, το δημοσίευμα έρχεται λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις του παρουσιαστή πως η εκπομπή της Σεμίνας Διγενή κόστιζε τα διπλά απ' όσα κοστίζει η εκπομπή «Στην Yγειά Mας» που ο ίδιος παρουσιάζει στη ΝΕΤ.

Το άρθρο τιτλοφορείται «Σπύρος Πινοκιόπουλος, ο ολιγαρκής» και αναφέρει:
Του έδιναν λέει, εκατόν τριάντα χιλιάδες και εκείνος είπε όχι…
Τι μας λες, ρε μεγάλε! Μόνος σου το είπες; 'Η είχες και τη συνδρομή της ομορφιάς σου;
Και πώς το είπες; Πάνω στο καλάμι, ή από κάτω; 
Ρίτσαρντ Γκιρ, της Ψωροκώσταινας…
Ρε Σπυράκο, εμείς δεν σε πειράζουμε. Εσύ γιατί πας να μας κουζουλάνεις; Γιατί δηλαδή μας προκαλείς;
Σε εποχές που κόψαμε το τσιγάρο, γιατί δεν είχαμε να το αγοράσουμε. Και τώρα; Προπονούμεθα και στο φαΐ. Μπας και το κόψουμε κι αυτό, για να μας περισσέψει κανένα φράγκο, να το δώσουμε σ' εσένα. Μέσω της ΔΕΗ εννοείται… Μέσω της νταβατζίδικης αυτής ΔΕΚΟ, που οι μέτοχοί της καταδέχονται να είναι εισπράκτορες λογαριασμών. Από το τέλος της ΕΡΤ (που τελειωμό δεν έχει) μέχρι και τα δημοτικά τέλη, με τους υπονόμους μαζί. Το βιος μας δηλαδή, να ρέει στους υπονόμους της άρχουσας τάξης. Και να πληρώνουμε εμείς και αυτή τη ροή. Για να γλεντάνε τα λαμόγια…

Σάμπως και σένα, Σπυράκο, δεν σε πληρώνουμε, δια μέσου της ίδιας ροής; Της ΔΕΗ εννοώ, που μας τα παίρνει, για να χρυσοπληρώνει κάτι τέτοιους, σαν και σένα.

Α, ρε Σπύρο, πλάκα που έχεις…
Ναι σας λέω, το είπε στον Δημήτρη Γαλάνη στο «ΒΗΜΑ», πως για το «Στην Υγειά Μας» του έδιναν 130.000 ευρώ την εκπομπή. Ένα ιδιωτικό κανάλι, ποιο δεν μας είπε, ούτε και σε τι του 'διναν τα λεφτά αυτά. Σε κλωτσιές, σε μπουνιές, η σε φάσκελα; Γιατί τέτοια έπαρση πια, τέτοια καβαλημένη φίρμα πώς να την πληρώσεις; Σε ταπεινά ευρώπουλα; Όχι δα…

Το καλό είναι, πως επειδή μας αγαπάει ο Σπύρος, τα αρνήθηκε αυτά όλα τα καλούδια. Και έκατσε στην ΕΡΤ, με 65.000 ευρώ το επεισόδιο, για να μας φτιάχνει τα Σαββατόβραδα, και να μας χαλάει τα νεύρα, με τις μαλ…… που κάθεται και λέει. Σπύρο, χαλάρωσε, τα ιδιωτικά κανάλια, κάνουν περικοπές, γιατί αυτά το κατάλαβαν ότι οι καιροί είναι δύσκολοι. Η ΕΡΤ δεν το κατάλαβε ακόμα, τι να της κάνουμε; Μικρή είναι ακόμα, θα μεγαλώσει και θα καταλάβει.
Τα ιδιωτικά κανάλια, στο πλαίσιο των περικοπών που κάνουν, απολύουν παιδιά των 600 και 700 ευρώ το μήνα. Τραβάνε το πρόγραμμα με μπλα-μπλα, λιγοστεύοντας τις δραματοποιημένες σειρές, άσε που ξετρύπωσαν και όλο το τούρκικο ρεπερτόριο και μας το φόρεσαν, γιατί βγάζουν δίωρο «Τόλμη και Γοητεία»,  «Μαde in Instanbul»  με δυο τρεις, το πολύ πέντε χιλιάδες το επεισόδιο. Και θα σου δώσουν εσένα 130.000 ευρώ για την ομορφιά σου... Σπύρο προκαλείς, σε εκνευριστικό βαθμό.
Και το κάνεις, γιατί έχεις τις πλάτες των ανικάνων, που σου εγκρίνουν την εκπομπή (με 65.000 ευρώ), γιατί παίρνουν την προμήθειά τους κάτω από το τραπέζι, μαύρη και αφορολόγητη. Και όσο περισσότερο φουσκώνεις εσύ την ταρίφα, τόσο πιο χονδρά, θα τα πάρουν.

Αυτό συνάγεται από τη γνώση και την εμπειρία, του οποιουδήποτε ξέρει και μπορεί να κοστολογήσει. Ένα σκηνικό, μια φορά, μια κι έξω. Και το φετινό που χρησιμοποιείς, είναι το προπέρσινο, διαμορφωμένο. Μια βάρδια το πεντακάμερο, αμοιβή δική σου, αμοιβή του Κόπολα (υιού Μπιρσίμ) και δυο άτομα ακόμα, για την οργάνωση της παραγωγής, συν τέσσερεις μουσικοί και πέντε–έξι ώρες μοντάζ, για το ξεσκαρτάρισμα. Να πούμε πλούσια-πλούσια οκτώ χιλιάδες; Με το δεδομένο ότι η εκπομπή είναι συνεχόμενη, είναι σειρά επεισοδίων και όχι ένα ή δυο, να πούμε δέκα χιλιάδες; Να πούμε δώδεκα; Άντε δεκαπέντε… Τις υπόλοιπες 50.000 ευρώ την εβδομάδα, τις λεηλατείτε, από τον ελληνικό λαό, που υποφέρει. Εάν είναι 36 οι εκπομπές το χρόνο μιλάμε για 1.800.000 ευρώ που πάνε σε κάποιες τσέπες. Όταν η κυβέρνηση κόβει σειρά φαρμάκων και μικροπαροχές από τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, για να κάνει οικονομία... Όταν η κυβέρνηση κόβει τις συντάξεις και τα κεκτημένα του 13ου και 14ου μισθού, για να κονομάνε κάποιοι αετονύχηδες. Τότε, δεν σου μένει παρά να φωνάξεις: «;Aι σιχτίρ, από 'δω καθ;iκια…».
Ο κόσμος απαιτεί ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΘΡΑΣΟΣ, απ' όλους σας. Κυρίως από σένα Σπυράκο, και λόγω ιδεολογίας, που είσαι και λαλίστατος.
 Εάν τόσο πολύ, όσο λες, πονάς την ΕΡΤ, να γίνει η παραγωγή της εκπομπής εσωτερική. Αλλιώς, σιλάνς. Την πιπίλα και σιωπή.

Μέχρι τα μεγάλα μυαλά να πάρουν την απόφαση να την κόψουν, όπως ο κ. Παπανδρέου τα λεφτά μας χωρίς να μας ρωτήσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου